ΥΛΙΚΑ

350 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 κολοκύθια
1/4 κ.γ.μαγειρική σόδα
2 κ.γ.κανέλα
1/4 κ.γ.μοσχοκάρυδο
1 κ.γ.αλάτι
2 αυγά
200 γρ.ζάχαρη
100 γρ.μαύρη ζάχαρη
100 ml ελαιόλαδο
2 βανίλιες σκόνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμάνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε 2 ορθογώνιες φόρμες του κέικ. Τρίβουμε τα κολοκύθια και τα βάζουμε σε σουρωτήρι να φύγουν τα υγρά τους.

Στύβουμε τα τριμμένα κολοκύθια για να μην έχουν υγρασία. 

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το Φαρίν Απ, τη σόδα και τα μπαχαρικά. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, την άσπρη και μαύρη ζάχαρη, το λάδι και την βανίλια. 

Βάζουμε τα τριμμένα κολοκύθια στο μείγμα αλεύρου και προσθέτουμε και τα υγρά υλικά. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να μην φαίνεται το αλεύρι. Μοιράζουμε το μείγμα στις βουτυρωμένες φόρμες. 

Ψήνουμε το ψωμί για 35 λεπτά ή μέχρι η οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή. Πρέπει να έχουν χρυσοκαφέ χρώμα και όταν τα χτυπάμε από πάνω να είναι ελαστικά. 

Αφήνουμε να κρυώσουν στο ταψί για 10 λεπτά και τα ξεφορμάρουμε. Ακουμπάμε σε μία σχάρα και αφήνουμε μέχρι να κρυώσουν εντελώς.