Υλικά για 6 άτομα

450 γρ. Μπάμιες 
1½ κιλό κοτόπουλο, κομμένο σε μερίδες
500 γρ. Ντομάτα στον Τρίφτη 
2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας Κρεμμύδι Ψιλοκομμένο 
3 κουταλιές της σούπας Σκόρδο Ψιλοκομμένο 
2 κουταλιές της σούπας Μαϊντανός Ψιλοκομμένος 
1 φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί
1 | λεμόνι, ο χυμός
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
λίγο αλάτι πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση 

Κόβετε το κοτόπουλο σε μερίδες. Σε αντικολλητική κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ροδίζετε τις μερίδες του κοτόπουλου. Το βγάζετε σε πιατέλα και στην κατσαρόλα ρίχνετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Μόλις ξανθύνει, προσθέτετε την ντομάτα και τον μαϊντανό και τα αφήνετε να βράσουν για 5΄. Στη συνέχεια προσθέτετε στην κατσαρόλα το κοτόπουλο, το κρασί, αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη και 1 φλιτζάνι νερό.

Σκεπάζετε την κατσαρόλα και τα αφήνετε να βράσουν σε σιγανή φωτιά για 30΄. Ζεματίζετε τις μπάμιες για 5΄σε αλατισμένο νερό, τις στραγγίζετε, τις ραντίζετε με το χυμό λεμονιού, τις αφήνετε 10΄και μετά τις σκορπίζετε πάνω από το κοτόπουλο.

Κουνάτε την κατσαρόλα για να καλυφτούν τα υλικά από τη σάλτσα ντομάτας, προσθέτετε 1 φλιτζάνι νερό και αφήνετε το φαγητό να βράσει για 20΄ ακόμη σε χαμηλή φωτιά.