ΥΛΙΚΑ

½ κιλό χοιρινός λαιμός κομμένος σε μικρά κυβάκια
½ ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
1 κουτ. γλυκού κύμινο
½ κουτ. γλυκού ρίγανη
Χυμός από 1 λεμόνι
150 γρ. κρασί λευκό
150 γρ. Βούτυρο
Ανάλογο αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τον χοιρινό λαιμό σε πολύ μικρούς κύβους.

Θερμαίνουμε ένα τηγάνι πολύ καλά με το βούτυρο και ρίχνουμε τους κύβους από το κρέας, την πιπεριά, το κρεμμύδι, το πράσο, το σκόρδο, τα μπαχαρικά και σοτάρουμε πολύ καλά όλα τα υλικά.

Σβήνουμε με το κρασί και τον χυμό λεμονιού, προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε να μαγειρευτεί η τηγανιά μέχρι να μείνει με το λάδι της.

Σερβίρουμε την τηγανιά προαιρετικά πάνω σε ψημένο στο grill προζυμένιο ψωμί.