ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΛΕΡ:

150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
110 γρ. βούτυρο αγελάδος , κομμένο σε κυβάκια, σε θερμοκρασία δωματίου
125 ml γάλα
125 ml νερό
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
4 αυγά μεγάλα
Κρόκος από 1 αυγό για το άλειμμα

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:

350 ml γάλα φρέσκο
150 ml κρέμα γάλακτος ,35% λιπαρά
80 γρ. ζάχαρη
1 αυγό
3 κρόκοι
40 γρ. κορν φλάουρ
100 γρ. σοκολάτα 70% κακάο, τεμαχισμένη

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ:

150 ml κρέμα γάλακτος ,35% λιπαρά
150 γρ. σοκολάτα 70% κακάο, τεμαχισμένη
Εκτέλεση

Για τα εκλέρ: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με το νερό ,το βούτυρο ,το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Μόλις αρχίσουν να βράζουν ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια κουτάλα συνεχώς για περίπου 3 λεπτά . Βγάζουμε το μείγμα από την φωτιά και το βάζουμε σε ένα μπολ. Το χτυπάμε με το σύρμα ή στο μίξερ το μείγμα ώστε το μείγμα να κρυώσει. Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά τα αυγά ,ανακατεύοντας συνεχώς ,μέχρι να έχουμε μια λεία και μαλακιά ζύμη.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Στη λαμαρίνα του φούρνου στρώνουμε μια λαδόκολλα και με τη βοήθεια ενός κορνέ απλώνουμε τα εκλέρ . Τα αλείφουμε με τον κρόκο αυγού και ψήνουμε 20-30 λεπτά.


Για την κρέμα: Κάνουμε την ίδια διαδικασία με την κρέμα των κορνέ με μία διαφορά: Μόλις η κρέμα είναι έτοιμη,( εδώ αντί για αλεύρι βάζουμε κορν φλάουρ) την αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την τεμαχισμένη σοκολάτα . Ανακατεύουμε καλά το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί . Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και τη χτυπάμε στο μίξερ για λίγο ώστε να γίνει λεία.

Για το γλάσο : Σε ένα μπολ βάζουμε την σοκολάτα κομμένη κομματάκια. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος. Μόλις πάρει βράση, τη ρίχνουμε πάνω από τη σοκολάτα, και ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Το αφήνουμε να κρυώσει.

Σύνθεση: Μόλις κρυώσουν τα εκλέρ, ανοίγουμε μια μικρή τρύπα από τη μία πλευρά –με ένα μικρό μαχαίρι-και με ένα μικρό κορνέ τα γεμίζουμε με την κρέμα. Κατόπιν βουτάμε την πάνω πλευρά του εκλέρ στο γλάσο και τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν.