Υλικά

Μισό πακέτο κριθαράκι
3 κολοκυθάκια
Μίση κόκκινη πιπεριά
Μίση κίτρινη πιπεριά
1 ξερό κρεμμύδι
2 φρέσκα κρεμμύδια
1 σφηνοπότηρο ούζο
λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
λίγα ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού
3 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλο καρότο'
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά πελτέ τομάτας
1 μεγάλη φρέσκια τομάτα κομμένη σε καρέ κυβάκια
1 πρέζα κανέλα

Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε το λάδι με το φρέσκο κρεμμύδι και τις πιπεριές. Ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και το καρότο τα ψιλο-τσιγαρίζουμε και σβήνουμε με το ούζο. Ρίχνουμε την τομάτα και τον πελτέ και φέρνουμε μια στροφή. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και κανέλα, προσθέτουμε και νερό και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας.

Το ζουμί μας πρέπει να είναι αρκετό και ψιλο-χυλωμένο.

Μετά παίρνουμε ένα πυρέξ και αναποδογυρίζουμε ότι είναι στην κατσαρόλα εκεί μέσα. Προσθέτουμε το σκόρδο, βασιλικό, φρέσκο κρεμμυδάκι, μαϊντανό και βάζουμε στον φούρνο μέχρι να αρχίζει να κοχλάζει.

Τότε ρίχνουμε μέσα το κριθαράκι μας αφήνουμε για 7 λεπτά και κλείνουμε τον φούρνο.

Προσοχή μην σας ρουφήξει το ζουμάκι...να είναι ένα ωραίο χυλωτό ζουμάκι.