Πεντάνοστιμα μπισκότα κανέλας
Ετοιμάζονται πανεύκολα
Υλικά
1/2 φλ. ζάχαρη
2 1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 φλ. κόκκινο κρασί
1 κ.σ. κανέλα σε σκόνη
1 κ.σ. γαρύφαλλο σε σκόνη
1/2 κ.γλ. μαγειρική σόδα
1 πορτοκάλι (χυμός και ξύσμα)
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
Εκτέλεση
Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο και με σύρμα τ’ ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κρασί, την κανέλα και το γαρίφαλο. Αραιώνουμε τη σόδα στον χυμό πορτοκαλιού.
Το ρίχνουμε στο μείγμα μαζί με το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα να ενωθούν τα υλικά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Ρίχνουμε το μισό αλεύρι, ζυμώνουμε και σιγά σιγά προσθέτουμε το υπόλοιπο μέχρι η ζύμη να γίνει εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια.
Δεν ζυμώνουμε πολλή ώρα τη ζύμη γιατί θα σκληρύνουν τα μπισκότα. Μοιράζουμε τη ζύμη σε 2 με 4 ίσα μέρη.
Δουλεύουμε το κάθε κομμάτι χωριστά σε αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να σχηματιστεί ένα φύλλο πάχους 0,5 εκ. περίπου. Με κουπάτ κόβουμε σε σχήματα της αρεσκείας μας. Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα αφήνοντας κενό ανάμεσά τους γιατί θα φουσκώσουν. Πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC στον αέρα για 25-30 λεπτά.