Υλικά

200 γραμμάρια φακές
10 ντοματίνια κομμένα στα δύο
2 κουταλιές της σούπας κατσικίσιο τυρί κρέμα
1 κρεμμύδι κομμένο σε ψιλά καρέ
2 σκελίδες σκόρδο
2 φύλλα δάφνης
Ελιές χωρίς τα κουκούτσια
1/2 ματσάκι σπανάκι κομμένο σε χοντρές λωρίδες
Φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας ξύδι μπαλσάμικο

Εκτέλεση

Βράζουμε τις φακές μαζί με τη δάφνη και το σκόρδο. Όταν είναι έτοιμες τις σουρώνουμε και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Στη συνέχεια προσθέτουμε ελαιόλαδο, ξύδι, αλάτι, πιπέρι και τις αφήνουμε στο για 15 περίπου λεπτά.

Ύστερα κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα προσθέτουμε μαζί με τις ελιές και τη φέτα στις φακές. Προσθέτουμε το κομμένο σπανάκι και το κατσικίσιο τυρί. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

Πηγή άρθρου: tastyday.gr