Υλικά

300 γρ. τριμμένο τυρί φέτα
300 γρ. τριμμένη γραβιέρα γλυκιά ή πικάντικη
300 γρ. τριμμένο κασέρι
5 αυγά
60 γρ. βούτυρο
500 ml γάλα φρέσκο
5 κουτ. σούπας σιμιγδάλι ψιλό
Επιπλέον βούτυρο για το σκεύος

Εκτέλεση

Ρίχνουμε το γάλα σε κατσαρόλα και το αφήνουμε να πάρει βράση.

Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να πήξει, ανακατεύοντας συνέχεια για να μη σβολιάσει.

Μόλις πήξει η κρέμα, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.

Στο μεταξύ, χωρίζουμε τα αυγά και χτυπάμε χωριστά τους κρόκους ελαφρά με πιρούνι και τα ασπράδια στο μίξερ σε σφιχτή μαρέγκα.

Ρίχνουμε τους κρόκους και τα τριμμένα τυριά στο μίγμα του σιμιγδαλιού και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε τη μαρέγκα και ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα, κάνοντας ελαφρές κινήσεις.

Αδειάζουμε το μίγμα σε πυρέξ αλειμμένο με βούτυρο ή φόρμες του σουφλέ και ψήνουμε στους 190-200°C, για 60 λεπτά περίπου. Σερβίρουμε το σουφλέ ζεστό, αμέσως μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο.