ΥΛΙΚΑ

2 φύλλα σφολιάτας
1 κοτόπουλο βάρους 1½ κιλό περίπου (βρασμένο)
1½ -2 φλιτζ. τσαγιού ζωμός κοτόπουλο
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
300 γρ. τριμμένα τυριά (ρεγκάτο, γραβιέρα κ.ο.κ.)
1½ φλιτζ. τσαγιού κρέμα μπεσαμέλ
Αλάτι - πιπέρι
4 κουτ. σούπας βούτυρο
1 κρόκος χτυπημένος με λίγο νερό

Εκτέλεση

Αλείφουμε το ταψί μας με 1 κουταλιά από το βούτυρο και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ºC.

Ξεψαχνίζουμε το κοτόπουλο και κρατάμε 1½ - 2 φλιτζάνια τσαγιού από τον ζωμό που έβρασε.

Βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε για λίγα λεπτά τα λαχανικά, μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε τον ζωμό, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε, μέχρι να σωθούν τα υγρά.

Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά, ρίχνουμε τα τριμμένα τυριά, τη σάλτσα μπεσαμέλ, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.

Απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας στο ταψί και πάνω του απλώνουμε το μίγμα της γέμισης. Σκεπάζουμε τη γέμιση με το δεύτερο φύλλο και χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια.

Αλείφουμε την επιφάνειά της με τον χτυπημένο κρόκο αυγού.

Βάζουμε την πίτα στον φούρνο και την ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει ωραίο χρυσοκάστανο χρώμα.