Υλικά

8κ.σ. βούτυρο
1 κούπα νερό
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 μεγάλα αβγά
1 κούπα τριμμένο τυρί κίτρινο μαλακό
2κ.γ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους, ρίξτε το νερό, το βούτυρο και το αλάτι και αφήστε τα να πάρουν μια βράση σε δυνατή φωτιά.

Χαμηλώστε τη θερμοκρασία και προσθέστε όλο το αλεύρι. Ανακατέψτε έντονα. Το μείγμα θα σχηματίσει μια μπάλα από ζύμη. Καλό είναι να χρησιμοποιήσετε ξύλινη κουτάλα γιατί η ζύμη θα είναι αρκετά συμπαγής. Αφήστε το να μαγειρευτεί για άλλα 2-3 λεπτά.

Πάρτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε τη να κρυώσει για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας ώστε η ζύμη να κρυώσει παντού. Θέλετε η ζύμη να είναι ζεστή αλλά όχι πολύ, ώστε όταν προσθέσετε τα αυγά να μαγειρευτούν μαζί της. Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα, ανακατεύοντας κάθε φορά, μέχρι να γίνουν ένα με τη ζύμη. Μπορείτε να το κάνετε με μίξερ ή με τη κουτάλα. Η ζύμη στο τέλος πρέπει να είναι κρεμώδης.

Προσθέστε το τριμμένο τυρί, το θυμάρι και λίγο πιπέρι. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C.

Πάρτε κουταλιές από τη ζύμη και ρίξτε της σε ένα ταψί που θα έχετε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους.

Βάλτε το ταψί στο φούρνο και ψήστε τα ψωμάκια σας για 10 λεπτά στους 200C.

Έπειτα χαμηλώστε τη φωτιά στους 180C και ψήστε τα για άλλα 15 με 20 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν χρώμα.