ΥΛΙΚΑ

• μισό κιλό φύλλο κρούστας
• 4 κούπες γάλα
• 1/4 κούπας βούτυρο
• 2/3 κούπας σιμιγδάλι ψιλό
• 2/3 κούπας ζάχαρη
• 2 αυγά
• 2 κρόκοι
• βανίλια
• 2/3 κούπας βούτυρο λιωμένο
• άχνη και κανέλλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

• Σε κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι για ένα λεπτό.

• Ρίχνουμε το γάλα, που έχουμε ζεστάνει καλά, ανακατεύουμε και ρίχνουμε και τη ζάχαρη.

• Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα και κατόπιν κατεβάζουμε από την φωτιά.

• Όταν η κρέμα κρυώσει ρίχνουμε τα αυγά χτυπημένα και τη βανίλια και την καλύπτουμε με μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα.

• Βουτυρώνουμε ένα ταψί και αραδιάζουμε τα μισά φύλλα αλείφοντάς τα ενδιάμεσα με βούτυρο. Ρίχνουμε την κρέμα και κάνουμε το ίδιο και για τα υπόλοιπα φύλλα.

• Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου μισή ώρα. 

• Όταν τη σερβίρουμε την πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλλα.