Η ωραιότερη μπουγάτσα με κρέμα
Το γλυκό που τρώμε παντού!
ΥΛΙΚΑ
• μισό κιλό φύλλο κρούστας
• 4 κούπες γάλα
• 1/4 κούπας βούτυρο
• 2/3 κούπας σιμιγδάλι ψιλό
• 2/3 κούπας ζάχαρη
• 2 αυγά
• 2 κρόκοι
• βανίλια
• 2/3 κούπας βούτυρο λιωμένο
• άχνη και κανέλλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Σε κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι για ένα λεπτό.
• Ρίχνουμε το γάλα, που έχουμε ζεστάνει καλά, ανακατεύουμε και ρίχνουμε και τη ζάχαρη.
• Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα και κατόπιν κατεβάζουμε από την φωτιά.
• Όταν η κρέμα κρυώσει ρίχνουμε τα αυγά χτυπημένα και τη βανίλια και την καλύπτουμε με μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα.
• Βουτυρώνουμε ένα ταψί και αραδιάζουμε τα μισά φύλλα αλείφοντάς τα ενδιάμεσα με βούτυρο. Ρίχνουμε την κρέμα και κάνουμε το ίδιο και για τα υπόλοιπα φύλλα.
• Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου μισή ώρα.
• Όταν τη σερβίρουμε την πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλλα.