Γεμιστό ψωμί με σκόρδο και τυρί
Πολύ νόστιμο και εξαιρετικά εύκολο
Υλικα
Για το ψωμί:
1 φρατζόλα ψωμί του 1 κιλού, κατά προτίμηση με προζύμι
1 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί που λιώνει αρεσκείας σας [μοτσαρέλα, τσένταρ κ.λ.π.]
Για το άλειμμα Βουτύρου-Σκόρδου:
100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λιώνουμε το βούτυρο και το αναμιγνύουμε με το σκόρδο, το αλάτι και το μαϊντανό.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε στην επιφάνεια του ψωμιού κύβους, διαγωνίως, πλάτους 2,5 εκ. και βάθους 2,5-3 εκ. περίπου.
Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι, ανοίγουμε κάθε κομμένο κύβο ψωμιού και με ένα κουταλάκι του γλυκού πασπαλίζουμε μέσα με το μείγμα βουτύρου και προσθέτουμε μια πρέζα τριμμένου τυριού.
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να γεμίσουμε όλους τους κομμένους κύβους απ” όλες τις πλευρές. Στο τελειωμα, αλειφουμε το ψωμι μας το τυχόν υπόλοιπο μείγμα βουτύρου-σκόρδου.
Το τυλιγουμε σε αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε για 15 λ για να λιώσει καλά το τυρί. Το βγαζουμε απο το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 5 ακόμα. Το βγάζουμ από το φούρνο και το σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντάς το με λίγο ακόμα ψιλοκομμένο μαϊντανό.