Aνεπανάληπτα pancakes σε δύο εκδοχές
Η υπογλυκαιμία είναι ύπουλο πράγμα. Χτυπάει εκεί που… δεν το περιμένεις
Υλικά
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 1/2 κ.γ. baking powder
3 κ.σ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. αλάτι
3 αυγά
350 ml γάλα
60 γρ. λιωμένο βούτυρο + 50 γρ. για το τηγάνισμα
1 λευκή σοκολάτα κουβερτούρα
20 γρ. κράνμπερις
30 γρ. χοντροσπασμένα φουντούκια
Μέλι, ζάχαρη άχνη, ξηροί καρποί για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Ανακατέψτε όλα τα στέρεα μαζί (αλεύρι, ζάχαρη, baking powder και αλάτι).
Σε άλλο μπολ χτυπήστε με ένα σύρμα τα αυγά με το γάλα και προσθέστε τα στο αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να πάρετε έναν ομογενοποιημένο χυλό
Στη συνέχεια προσθέστε και το λιωμένο βούτυρο. Αν ο χυλός είναι πολύ σφιχτός μπορείτε να προσθέσετε λίγο γάλα
Κάψτε σε μέτρια φωτιά ελάχιστο βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και πρόσθετε τη μισή κουτάλα από το χυλό για κάθε ένα Pancake
Μόλις αρχίσουν να βγάζουν φουσκάλες γυρίστε τα με μία σπάτουλα.
Για την σάλτσα λευκής σοκολάτας
Κόψτε σε κομματάκια την σοκολάτα και βάλε την να λιώσει στον φούρνο μικροκυμάτων. Εναλλακτικά λιώσε την σε ένα μπεν μαρί. Ρίξε τα κράνμπερις στην σάλτσα, πριν περιχύσεις τα pancakes. Πασπάλισε με τους ξηρούς καρπούς.
Σερβίρετε τις μισές με μέλι, ή ζάχαρη άχνη και τις υπόλοιπες με την λευκή σοκολάτα.
Πηγή άρθρου: tastyday.gr