Υλικά 

2 χοιρινές μπριζόλες λαιμού
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
200 γρ. μανιτάρια μικρά ή ψιλοκομμένα
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
150 ml λευκό κρασί
4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
αλάτι και χοντροκομμένο πιπέρι (προαιρετικά κόκκινο ή πράσινο για το χρώμα)


Εκτέλεση 

Ρίχνετε σε φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι 1 κουταλιά λάδι και ψήνετε τις μπριζόλες 6'-7' από κάθε πλευρά στην αρχή σε δυνατή φωτιά και μετά σε μέτρια. Βγάζετε τις μπριζόλες και τις φυλάτε στην άκρη.

Προσθέτετε στο τηγάνι την 3η κουταλιά λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Προσθέτετε στη συνέχεια το σκόρδο και τα μανιτάρια και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας κάθε τόσο μέχρι να απορροφηθούν τα πολλά υγρά. Σβήνετε με το κρασί, ρίχνετε και τη μουστάρδα και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να εξατμιστεί το κρασί. Τέλος προσθέτετε την κρέμα, ανακατεύετε 1'-2' και αποσύρετε απ' τη φωτιά.

Σερβίρετε τις μπριζόλες περιχυμένες με τη σάλτσα μανιταριών, πασπαλίζοντας με χονδροκομμένο πιπέρι -αν θέλετε χρωματιστό.