Υλικά

3 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 καρότο κομμένο σε καρέ
1 χωριάτικο λουκάνικο
1 φλιτζ. ρύζι Αρμπόριο ή Καρναρόλι ή Βιαλόνε Νάνο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
3/4 φλιτζ. λευκό κρασί
250 ml ζωμός κότας
2 κ.σ. βούτυρο
παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα


Εκτέλεση

Σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το λουκάνικο για 3 λεπτά. Ανεβάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ρύζι. Με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε καλά. Σοτάρουμε για άλλα 3 λεπτά.

Ρίχνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για περίπου 2 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το κρασί, ρίχνουμε σιγά σιγά ζεστό τον ζωμό κότας σε 3 δόσεις.

Προσέχουμε να έχει απορροφηθεί ο ζωμός προτού συνεχίσουμε με την επόμενη δόση. Προσθέτουμε το λουκάνικο Ρίχνουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε για περίπου 10 λεπτά.

Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα στο ριζότο. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.