Υλικά

6 άτομα
2-3 κολοκυθάκια κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες
1 κιλό καθαρισμένες πατάτες κομμένες σε πολύ λεπτές φέτες
2 κουτάλιες της σούπας ελαιόλαδο ή βούτυρο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 1/5 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος και 1 φλυτζάνι στραγγιστό γιαούρτι καλα αανακατεμένα σε μπολ
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί regato ή γραβιέρα
1 χούφτα κουκουνάρι
κλωνάρια ρόκας για στόλισμα
αλάτι πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τα κολοκυθάκια σε ενα τρυπητό και αλατίζουμε καλα τις φέτες. Αφήνουμε για 30 λεπτά για να μαραθούνε. Ξεπλένουμε και τα τοποθετούμε σε χάρτινη πετσέτα.

Βράζουμε 10 πατάτες για 10 λεπτά σε νερό που τις σκεπάζει. Στραγγίζουμε πολύ καλά καιση τις απλώνουμε σε χάρτινη πετσέτα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230.

Αλείφουμε ενα πιρέξ ή ενα πήλινο 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή βουτυρο.

Πασπαλίζουμε με το σκόρδο και απλώνουμε την μιση στρώση απο τις πατάτες και τα κολοκυθάκια.

Βάζουμε λίγο αλάτι.

Στρώνουμε απο πάνω τη μισή δόση απο την κρέμα και 3-4 κουταλίες τριμμένο τυρί

Στρώνουμε απο πάνω τα κολοκυθάκια και τις πατάτες, λίγο αλάτι, πιπέρι, την υπόλοιπη κρέμα.

Βάζουμε το υπόλοιπο τυρί και το κουκουνάρι

Ψήνουμε για 40-50 λεπτά

Αφού βγεί απο τον φούρνο το αφήνουμε 5 λεπτά.

Στολίζουμε με την ρόκα και σερβιρουμε