ΥΛΙΚΑ

350 γρ. ζυμαρικά κοχύλια

Για τη γέμιση

400 γρ. σπανάκι

1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

2 κ.σ. μαϊντανό (ή άνηθο ή άλλο μυρωδικό της επιλογής σου)

2 κ.σ. ελαιόλαδο

300 γρ. ανθότυρο

100 γρ. φέτα

1/2 κούπα παρμεζάνα

1 αυγό

1 κ.γ. πάπρικα

Για την σάλτσα

2 κ.σ. λάδι

4 ντομάτες, τριμμένες

2 κ.σ. πελτέ (διαλυμένο σε 1 κούπα νερό)

1 κ.σ. ξερό βασιλικό

ρίγανη

1 πρέζα ζάχαρη

λίγο αλάτι - πιπέρι

Έξτρα:

100 γρ. τυρί που λιώνει (π.χ. μοτσαρέλα ή γκούντα) για επικάλυψη.

Εκτέλεση

Βράζεις τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία, αλλά τα αφήνεις 4 λεπτά λιγότερο ώστε να μην μαλακώσουν πολύ. Τα σουρώνεις, ρίχνεις λίγο λάδι, ανακατεύεις και αφήνεις στην άκρη.

Σε ένα βαθύ τηγάνι, βάζεις όλα τα υλικά για τη σάλτσα ντομάτας και βράζεις για περίπου 10 λεπτά μέχρι να δέσει.

Σε ένα άλλο τηγάνι ή κατσαρολάκι, ζεματάς το σπανάκι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να «πέσει». Ύστερα το στραγγίζεις να φύγει το νερό.

Σοτάρεις το φρέσκο κρεμμυδάκι με πολύ λίγο λάδι.

Σε ένα μπολ ρίχνεις το σπανάκι και το κρεμμυδάκι, προσθέτεις και τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και ανακατεύεις. Με αυτό το μείγμα γεμίζεις τα κοχύλια.

Σε ένα πυρέξ απλώνεις τη σάλτσα ντομάτας και τοποθετείς τα γεμιστά κοχύλια με το άνοιγμα προς τα πάνω.

Πασπαλίζεις με τα έξτρα τυριά και ψήνεις στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Βγάζεις από το φούρνο, περιμένεις να κρυώσει λίγο και σερβίρεις.