Πεϊνιρλί με σπανάκι και αυγό
Αυτή η γεύση θα σας ενθουσιάσει
Συστατικά
Για τη ζύμη
450 γρ. αλεύρι σκληρό
70 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
350 ml νερό
10 γρ. μαγιά ξερή
1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
10 γρ. αλάτι
Για τη γέμιση
5 αυγά
αλάτι
πιπέρι
200 γρ. σπανάκι
2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
300 γρ. φέτα σπασμένη
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
½ μάτσο άνηθο
Για τη σάλτσα
200 γρ. τυρί κρέμα
1 πιπεριά Φλωρίνης ψητή ή κονσέρβα
αλάτι
πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Πολύ δυναμωτικά και γευστικά πεϊνιρλί! Δοκιμάστε να τα φτιάξετε για πρωινό!
Για τη ζύμη
Χτυπάμε το αλάτι, το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη στο μίξερ με τον γάντζο.
Προσθέτουμε τα αλεύρια και χτυπάμε για 8 λεπτά στη μεσαία ταχύτητα.
Σκεπάζουμε τον κάδο με μία πετσέτα και αφήνουμε να διπλασιαστεί η ζύμη (περίπου για 1-1 ½ ώρα).
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Μοιράζουμε τη ζύμη σε 5 κομμάτια και πλάθουμε μπαλάκια με την κάθε ζύμη.
Ανοίγουμε με τον πλάστη ελαφρά σε μικρές οβάλ λαγάνες.
Φτιάχνουμε βαρκούλες σηκώνοντας τα πλάγια του ζυμαριού και διπλώνοντάς το προς τα μέσα.
Για τη γέμιση
Μέσα σε ένα σουρωτήρι βάζουμε το σπανάκι μέτρια κομμένο. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιέζουμε με τα χέρια να μαραθεί το σπανάκι .
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι και άνηθο ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.
Τέλος, ρίχνουμε τη σπασμένη φέτα και τη φρυγανιά .
Ενσωματώνουμε καλά όλα τα υλικά και τσεκάρουμε το αλάτι και το πιπέρι.
Αφήνουμε στην άκρη.
Για τη σάλτσα
Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε το τυρί κρέμα και την πιπεριά κομμένη σε χοντρές φέτες, αλάτι και πιπέρι. Πολτοποιούμε να γίνει μία ωραία παχύρευστη σάλτσα.
Για τη συναρμολόγηση
Αφού έχουμε φτιάξει τις βαρκούλες με ένα κουταλάκι, απλώνουμε τη σάλτσα και από πάνω βάζουμε με ένα κουτάλι τη γέμιση χορταρικών .
Ψήνουμε για 17 λεπτά.
Αφαιρούμε, σπάμε το αυγό σε κάθε βαρκάκι και βάζουμε ξανά στον φούρνο για άλλα 3 λεπτά.
Μόλις βγάλουμε από τον φούρνο αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο.
ΠΗΓΗ: akispetretzikis.com