«Πολύχρωμο» μοσχαράκι με πατάτες στο φούρνο
Ένα φαγητό γεμάτο χρώματα και γεύσεις
Υλικά
Μοσχάρι 2 κιλά σπάλα χωρίς κόκκαλο
Πατάτες 3
Σκόρδο 7 σκελίδες
Μελιτζάνες 3
Ντομάτες 2
Μαϊντανός 1 ματσάκι
Χυμός ντομάτας 1 φλυτζάνι του τσαγιού
Πιπεριά κίτρινη 1
Πιπεριά κόκκινη 1
Πιπεριά πράσινη 1
Τυρί φέτα 500 γρ
Νερό 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Ελαιόλαδο 2 φλυτζάνια του τσαγιού
Αλάτι 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Πιπέρι 1 κουταλάκι του γλυκού
Οδηγίες
Πλένουμε το κρέας και το αφήνουμε να στραγγίξει, καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε σε φέτες, πλένουμε και καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές και τις ψιλοκόβουμε. Πλένουμε και καθαρίζουμε τις ντομάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις ψιλοκόβουμε. Καθαρίζουμε το σκόρδο. Στρώνουμε σε ένα ταψί τις πατάτες, το σκόρδο, τις μελιτζάνες ,τις πιπεριές, τις ντομάτες, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό (αν θέλουμε βάζουμε και κολοκυθάκια), αλατοπιπερώνουμε το κρέας, θρυμματίζουμε την φέτα και περιχύνουμε το κρέας με τον χυμό της ντομάτας, το ελαιόλαδο και το νερό, το βάζουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 2 ώρες περίπου.
πηγή:chefoulis.gr