Λεμονοπιτα (Lemon pie)
Είναι πανεύκολη και έχει 2 στάδια προετοιμασίας
Υλικά συνταγής
100 γρ. βούτυρο
1 κούπα και 3/4 της κούπας αλεύρι
500 γρ. ζάχαρη
ξύσμα από 2 λεμόνια
3/4 της κούπας χυμό λεμονιού
4 αυγά
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Αυτή η συνταγή έχει 2 στάδια προετοιμασίας: την βάση και την κρέμα!
Ξεκινάμε ετοιμάζοντας την βάση:
Χτυπάμε στο μίξερ την μία κούπα απο το αλεύρι με τα 100 γρ. ζάχαρη. Προσθέτουμε το ξύσμα απο το ένα λεμόνι και το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Βουτυρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου περίπου 24 εκατοστα και απλώνουμε την ζύμη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά.
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε την γέμιση:
Χτυπάμε τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη και συνεχίζουμε με το ξύσμα απο το δεύτερο λεμόνι και τον χυμό απο τα λεμόνια. Τέλος ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι.
Βγάζουμε το ταψί απο τον φούρνο όπου έχει μισοψηθεί η ζύμη της βάσης και απλώνουμε ομοιόμορφα την γέμιση.
ΠΗΓΗ:supersyntages.gr