Νόστιμα και σπιτικά πατατάκια
Συνοδέψτε τα με ένα ντιπ γιαουρτιού με μυρωδικά
Υλικά
2 πατάτες
αλάτι
ελαιόλαδο
κι αν θέλουμε κάποιο μυρωδικό ή μπαχαρικό ( πχ ρίγανη, θυμάρι, γλυκιά πάπρικα κα )
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε στη μέση και μετά με το ειδικό εργαλείο τις κόβουμε σε πολύ λεπτές ροδέλες μέσα σε ένα μπολ. Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο στο μπολ με τις πατάτες, τις αλατίζουμε και τις ανακατεύουμε καλά για να πάει το λάδι παντού. Αν θέλουμε, προσθέτουμε όποιο μυρωδικό ή μπαχαρικό έχουμε επιλέξει.
Τις στρώνουμε τη μία δίπλα στην άλλη στο ταψί και τις ψήνουμε για 20 λεπτά. Στη συνέχεια, τις γυρίζουμε και τις ψήνουμε και από την άλλη πλευρά για άλλα 10 λεπτά.
πηγή:tastyday.gr