Το απόλυτο μιλφέιγ
Για εναλλακτική λύση προτιμήστε να βάλλετε κρέμα κακάο
Υλικά
2 φύλλα σφολιάτα
400 γραμ. ζάχαρη άχνη
Για την κρέμα:
1,5 λίτρο γάλα
400 γρ. ζάχαρη
3 αυγά
6 κρόκους αυγών
200 γραμ. Κορνφλάουρ
1βανίλια σκόνη
Εκτέλεση
Ψήνουμε τα φύλλα της σφολιάτας επάνω σε αντικολλητικό χαρτί για 30 λεπτά στους 175ο C.
Ετοιμάζουμε την κρέμα:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με τη μισή ποσότητα ζάχαρης για να ζεσταθεί. Ανακατεύουμε τους κρόκους με τα αυγά, το κορνφλάουρ και την υπόλοιπη ζάχαρη και τη βανίλια. Ρίχνουμε στο μείγμα το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε. Βάζουμε το μείγμα στην φωτιά και το αφήνουμε να πάρει βράση ανακατεύοντας συνεχώς.
Όταν πήξει, το κατεβάζουμε από την φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα .Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
Κόβουμε τα φύλλα της σφολιάτας σε μικρότερα κομμάτια, και απλώνουμε την κρέμα. Βάζουμε εναλλάξ σφολιάτα κρέμα και στο τέλος πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
πηγή:tastyday.gr