Κουραμπιέδες με ελαιόλαδο
Μια παραδοσιακή συνταγή για κουραμπιέδες
Υλικά για 50 κομμάτια
2 κούπες ελαιόλαδο
4-5 φλιτζάνια αλεύρι
3 ½ φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
2-3 βανίλιες
1 κούπα αμύγδαλα καβουρντισμένα
Λίγο λεμόνι
Λίγο τσίπουρο
Εκτέλεση
Xτυπήστε στο μίξερ το λεμόνι, το λάδι, τις βανίλιες και 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη. Προσθέστε τα αμύγδαλα καβουρντισμένα, και κατά προτίμηση μη ξεφλουδισμένα, και ανακατέψτε καλά με μια κουτάλα ή με το χέρι σας. Στη συνέχεια, ρίξτε τμηματικά το αλεύρι, μέχρι η ζύμη να γίνει σφιχτή. Πλάστε τους κουραμπιέδες σε σχήμα τελικού σίγμα ή σε ό,τι σχήμα θέλετε. Τοποθετήστε τους σε ταψιά που έχετε λαδώσει και ψήστε τους σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν. Βγάλτε τους από τον φούρνο, αφήστε τους να κρυώσουν κάπως, ραντίστε τους με τσίπουρο και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.