Υλικά

2 1/2 κιλά χοιρινό φιλέτο
2 κουταλιές της σούπας βαλσάμικο ξύδι
2 φρυγανιές τριμμένες
2 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο
χοντρό αλάτι και μαύρο πιπέρι
2 ψιλοκομμένα ματσάκια φρέσκου δεντρολίβανου
2 ψιλοκομμένα ματσάκια φρέσκο θυμάρι


Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάζουμε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί και ακουμπάμε πάνω του το κρέας, αφού το πλύνουμε και το στεγνώσουμε καλά. Κάνουμε «τρύπες» στο «σώμα» του κρέατος. Ανακατεύουμε το μπαλσάμικο ξύδι, με τη φρυγανιά και τρίβουμε με το μείγμα το κρέας. Χαράζουμε μία μία τις σκελίδες του σκόρδου και τις βυθίζουμε στις «τρύπες» που έχουμε κάνει πάνω στο κρέας. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε το κρέας με το ψιλοκομμένο δενδρολίβανο και το θυμάρι. Αλείφουμε το κρέας με το λάδι και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.

Το αφήνουμε για λίγο να κρυώσει πριν το κόψουμε σε ροδέλες. Σερβίρουμε με πατάτες και πράσινη σαλάτα.

πηγή:tastyday.gr