Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε το τυρί κρέμα μέχρι να γίνει λείο. Σταδιακά προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε μέχρι καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε τη σοκολάτα την οποία προηγουμένως έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί και τη βανίλια.
Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα. Το βγάζουμε και πλάθουμε μπαλάκια.
Τα ρολάρουμε σε ό,τι υλικό μας αρέσει: Σκόνη κακάο, καρύδα, ζάχαρη άχνη, αλεσμένους ξηρούς καρπούς κ.α