Υλικά

Αμύγδαλα ασπρισμένα 2 φλυτζάνια του τσαγιού
Ινδική καρύδα 2 1/2 φλυτζάνια του τσαγιού
Φρυγανιά τριμμένη 2 1/2 φλυτζάνια του τσαγιού
Τριμμένη ινδική καρύδα για διακόσμηση

Για το σιρόπι

Νερό 2 φλυτζάνια του τσαγιού
Ζάχαρη 2 φλυτζάνια του τσαγιού
Χυμό λεμονιού 1 κουτάλι της σούπας
Βανίλια σκόνη 1 τεμ.

Οδηγίες

Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το νερό, την ζάχαρη, την βανίλια και το χυμό λεμονιού και τα βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για να φτιάξουμε το σιρόπι (προσοχή δεν πρέπει να καραμελώσει). Στο μπλέντερ ψιλοκόβουμε τα αμύγδαλα ενώ στο σιρόπι προσθέτουμε την ινδική καρύδα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε στην συνέχεια την φρυγανιά και τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά (πρέπει το μείγμα να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας). Βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Παίρνουμε μικρές ποσότητες από το μείγμα με ένα κουτάλι και φτιάχνουμε μπαλίτσες, βρέχοντας συνέχεια τα χέρια μας για να μην μας κολλάει το μείγμα. Σε ένα δίσκο έχουμε βάλει την τριμμένη ινδική καρύδα και κυλάμε τα τρουφάκια μέχρι να σκεπαστούν όλες οι πλευρές τους με την ινδική καρύδα. Έπειτα τα τοποθετούμε σε ειδικά χαρτάκια για τρουφάκια ή σε αυτοσχέδια από αλουμινόχαρτο.

πηγή:chefoulis.gr