Ριζότο με τρούφα και παρμεζάνα
Έτοιμο σε μόλις 30 λεπτά
Υλικά
125 γραμμάρια ρύζι αρμπόριο ή καρολίνα
50 γραμμάρια μαύρη τρούφα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι λάδι τρούφας
250 ml ζωμό κότας
5 κουταλιές παρμεζάνα τριμμένη
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι στο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το ρύζι. Ρίχνουμε σταδιακά το ζωμό κότας, ανακατεύοντας συνεχώς.
Μόλις ετοιμαστεί το ρύζι, ρίχνουμε το λάδι τρούφας, προσθέτουμε το βούτυρο, την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε το ριζότο και βάζουμε από πάνω λίγη μαύρη τρούφα.
πηγή:tastyday.gr