Υλικά

Αμυγδαλόψιχα τριμμένη 2 1/2 φλυτζάνια τσαγιού
Ζάχαρη 1/2 φλυτζάνι τσαγιού
Αυγά 5
Βούτυρο 1 φλυτζάνι του τσαγιού
Αλεύρι 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Κουβερτούρα 150 γρ τριμμένη
Μπέικιν πάουντερ 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού

Για το σιρόπι

Ζάχαρη 2 φλυτζάνια του τσαγιού
Σοκολάτα σε σκόνη 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Καφές φίλτρου 2 φλυτζάνια του τσαγιού χλιαρός
Βούτυρο 1/2 κουταλάκι του γλυκού

Οδηγίες

Χτυπάτε στο μίξερ τους κρόκους με την ζάχαρη μέχρι να γίνει το μείγμα αφράτο. Ρίχνετε το βούτυρο λιωμένο, την κουβερτούρα και το ανακατεύτε. Βάζετε το μείγμα σε μια λεκάνη. Χτυπάτε στο μίξερ τα ασπράδια σε μαρέγκα και την προσθέτετε λίγη λίγη στην λεκάνη μαζί με την αμυγδαλόψιχα, το αλεύρι, το μπέικιν και τα ανακατεύετε απαλά . Αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψί 28 cm και αδειάζουμε το μείγμα. Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα την ζάχαρη, τον καφέ, τη σοκολάτα και το βούτυρο. Τα ανακατεύουμε και τα βράζουμε για 8 λεπτά. Ρίχνουμε λίγο λίγο το σιρόπι στην αμυγδαλόπιτα, τη χαράζουμε σε κομμάτια και την σερβίρουμε.

πηγή:chefoulis.gr