Η εύκολη και γευστική πάστα φλόρα
Για κάθε περίσταση και κάθε τραπέζι
Υλικά
1 κούπα βούτυρο
1/3 κούπας ζάχαρη
2 αυγά
2 κουταλιές κονιάκ
1 κουταλιά ξύσμα πορτοκάλι
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1/2 κιλό μαρμελάδα της επιλογής σας
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, ν’ ασπρίσει και να αφρατέψει. Συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και ύστερα το κονιάκ. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν και το ξύσμα και ζυμώστε ώσπου να γίνει μια ζύμη μαλακιά.
Στρώστε τα 2/3 της ζύμης στο σκεύος καλύπτοντας τα τοιχώματα. Απλώνουμε επάνω στη ζύμη τη μαρμελάδα και με την υπόλοιπη ζύμη, πλάστε κορδόνια και στολίστε την επιφάνεια. Ψήνουμε την τάρτα στους 175 C για 30′-35′.
πηγή:tastyday.gr