Σιγομαγειρεμένη σούπα γλυκοπατάτας με τραγανό μπέικον
Για όλες τις ώρες και μέρες του χρόνου
Υλικά
2 κιλά κουνουπίδι, κομμένο σε «μπουκετάκια»
1 κιλό γλυκοπατάτα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
5 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες
4 ματσάκια κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 / 2-1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 φλιτζάνια γάλα
τυρί κρέμα
τραγανιστό τηγανητό μπέϊκον για το γαρνίρισμα ή
ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια ή
τριμμένο τυρί ή σπιτικά κρουτόν ή σκορδόψωμο
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε να βράσουν το κουνουπίδι, η γλυκοπατάτα, ο ζωμό λαχανικών, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το θυμάρι, η πάπρικα.
Προσθέτουμε κόκκινο πιπέρι και το αλάτι. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε. Όταν τα λαχανικά είναι έτοιμα ( πρέπει να είναι σχεδόν λιωμένα ), βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το γάλα και το τυρί κρέμα.
Λιώνουμε με πολυκόφτη χειρός ( διαφορετικά βγάζουμε το μείγμα και το πολτοποιούμε στο μούλτι ).
Γαρνίρουμε με όποια από τις παραπάνω εκδοχές επιλέξουμε και σερβίρουμε τη σούπα ζεστή.
πηγή:tastyday.gr