Σε ένα μικρό τηγανάκι σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει αλλά να μην πάρει χρώμα. Αφαιρούμε από τη φωτιά και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Παράλληλα, ανακατεύουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, το τσένταρ, το σκόρδο, την καυτερή πιπεριά και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά.

Ανακατεύουμε τον κιμά με το κρεμμύδι και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Μοιράζουμε το μείγμα του κιμά στα 4.

Από το μείγμα του τυριού φτιάχνουμε 4 δίσκους.

Με το χέρι μας πλαταίνουμε το μείγμα του κιμά, βάζουμε στη μέση το ένα από τα μείγματα τυριού και κλείνουμε καλά προσέχοντας να μην βγει το τυρί από μέσα κατά το ψήσιμο.

Αλείφουμε τα μπιφτέκια μας με το ελαιόλαδο και τα ψήνουμε για 7-8 λεπτά από κάθε πλευρά σε μία γκριλιέρα, μέχρι να ψηθούν καλά και το εσωτερικό να έχει λιώσει καθώς το κόβουμε στο πιάτο.

πηγή:akispetretzikis.com