Σπιτικά κράκερς σοκολάτας
Για μικρούς και μεγάλους
Σκεφτείτε το συνδυασμό: υφάλμυρα μπισκότα (τα cream crackers είναι τα ιδανικά), καραμέλα βουτύρου και σοκολάτα!
Δοκιμάστε να τα «παντρέψετε» και θα έχετε τα πιο εύκολα στην Παρασκευή τους μπισκότα, αλλά και τα πιο εθιστικά! Τα υλικά είναι ελάχιστα και αυτό που τα απογειώνει είναι η αντίθεση αλμυρού-γλυκού.
Υλικά
1 πακέτο cream crackers
1 φλιτζάνι βούτυρο
1 φλιτζάνι καστανή μαλακή ζάχαρη
½ κουταλάκι αλάτι
1 ½ φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας ή ακόμη καλύτερα ψιλοκομμένης πολύ πικρής σοκολάτας
Καβουρντισμένα και ψιλοκομμένα αμύγδαλα, φιστίκια, πεκάν ή όποιος ξηρός καρπός σας αρέσει
Εκτέλεση
Στρώνετε ένα τετράγωνο ή παραλληλόγραμμο ταψί με αλουμινόχαρτο και από πάνω λαδόκολλα. Πάνω στην λαδόκολλα τακτοποιείτε τα κράκερς σε μια στρώση, έτσι ώστε να καλύψετε όλο το ταψί –εάν χρειάζεται τα κόβετε σε μικρότερα κομμάτια για να εφαρμόσουν τέλεια.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το βούτυρο με τη ζάχαρη και το αλάτι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το μίγμα να αρχίσει να βράζει. Χαμηλώνετε τη φωτιά και το αφήνετε άλλα 3-4 λεπτά να βράζει ανακατεύοντας, ώσπου να αρχίσει να καραμελώνει. Βγάζετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και περιχύνετε τα στρωμένα κράκερς με την καραμέλα, κουνώντας το ταψί για πάει η καραμέλα παντού. ΠΡΟΣΟΧΗ στα χέρια σας, δεν υπάρχει κάτι που να καίει πιο πολύ από την καραμέλα! (Προσωπικά σ’ αυτό το στάδιο φοράω τα γάντια του φούρνου για ασφάλεια).
Βάζετε το ταψάκι στον φούρνο που έχετε προθερμάνει στους 200ο και ψήνετε τα μπισκότα για περίπου 10-12 λεπτά, προσέχοντας μην αρχίσει να καίγεται η καραμέλα.
Μόλις βγάλετε το ταψάκι από το φούρνο, έτσι όπως είναι καυτό πασπαλίζετε όλη την επιφάνεια των μπισκότων με τη σοκολάτα, την αφήνετε ήσυχη για 5 λεπτά να αρχίσει να λιώνει και με μια σπάτουλα την απλώνετε να πάει παντού και να σκεπάσει τελείως τα κράκερς. Πασπαλίζετε και με τους ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς και τα αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν.
Όσο είναι ακόμη ζεστά μπορείτε μα τον κόφτη της πίτσας να τα κόψετε σε ισομεγέθη κομμάτια. Εγώ προτιμώ να τα κόβω με το χέρι σε ακανόνιστα σχήματα μόλις κρυώσουν.
πηγή:tastyday.gr