ΥΛΙΚΑ

1 ολόκληρη μικρή κολοκύθα γύρω στο 1,5 κιλό
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
250 γρ. φέτα
3 σκ. σκόρδο
1/8 κ.γ. σκόνη μουστάρδας (προαιρετικά)
1 κ.γ. κόλιανδρο σε σκόνη
500 γρ. κοχύλια ή άλλο κοντό ζυμαρικό
εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε ζυμαρικά χωρίς γλουτένη
μερικά φύλλα μουστάρδας ή μιζούνα ή φρέσκο κόλιανδρο για σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ºC στον αέρα.

Καθαρίζουμε την κολοκύθα από τη φλούδα και τους σπόρους και κόβουμε τη σάρκα σε κύβους ½ με 1 εκ.

Ραντίζουμε την κολοκύθα με 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Βάζουμε την κολοκύθα σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει μία λαδόκολλα.

Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 λεπτά.

Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 15-25 λεπτά, ώστε να φύγει αρκετή από την υγρασία της κολοκύθας.

Τη μισή από την κολοκύθα, την περνάμε από το πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια μαζί με τα 100 γρ. φέτα, το σκόρδο, τη μουστάρδα, το μισό από τον ξερό κόλιανδρο, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο για να γίνει ένα ωραίο πέστο (ανάλογα με το πόσο ζουμερή είναι η κολοκύθα προσθέτουμε και το ανάλογο ελαιόλαδο ώστε να βγει ένα αρκετά αραιό πέστο σαν ελαφρύ γιαούρτι).

Παράλληλα βάζουμε τα ζυμαρικά να βράσουν σε μία μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο βραστό νερό και όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε με την πέστο.

Προσθέτουμε τον υπόλοιπο ξερό κόλιανδρο στους κύβους κολοκύθας που έμειναν και ανακατεύουμε με την υπόλοιπη φέτα.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά μαζί με τα λαχανικά μας.

πηγή:akispetretzikis.com