Υλικά

Μπανάνες 5 τεμ
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 90 γρ
Ζάχαρη 1 κουταλάκι γλυκού γεμάτο
Μπέικιν πάουντερ 1/2 κουταλάκι γλυκού
Σόδα 80 ml
Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Οδηγίες

Σε ένα βαθύ μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι,το μπέικιν πάουντερ, την ζάχαρη και προσθέτουμε σταδιακά την σόδα ανακατεύοντας μέχρι να γίνει ένα ωραίο κουρκούτι. Καθαρίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε στα δύο. Ζεσταίνουμε το λάδι μας στο τηγάνι να κάψει. Βουτάμε στο κουρκούτι μία – μία τις μπανάνες και τις τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές. Τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί να αφήσουν το περιττό λάδι κι είναι έτοιμες να τις απολαύσουμε.

πηγή:chefoulis.gr