Υλικά

Φαρίνα 1 πακέτο
Ζάχαρη 1 1/2 ποτήρι νερού
Αυγά 4 τεμ
Βούτυρο 250 γρ λιωμένο
Γάλα 1 ποτήρι νερού χλιαρό
Λεμόνι 1 ξύσμα και χυμό
Μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού

Για τα κεράσια

Κεράσια 1 μπολ χωρίς κουκούτσια
Βούτυρο 3 κουταλιές σούπας
Ζάχαρη 2 κουταλιές σούπας
Λικέρ 1/2 φλυτζάνι του καφέ της αρεσκείας σας

Οδηγίες

Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το αλεύρι, την ζάχαρη, το baking powder, το ξύσμα λεμονιού και τον χυμό ,τα αυγά, το γάλα χλιαρό ανακατεύουμε και προσθέτουμε και το βούτυρο λιωμένο, τα χτυπάμε όλα μαζί με το μίξερ και αφήνουμε στην άκρη την ζύμη. Βουτυρώνουμε 2 φόρμες στενόμακρες και μόλις στέγνωσει το βούτυρο τις αλευρώνουμε καλά και τις τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι.

Για τα κεράσια : Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο με την ζάχαρη και προσθέτουμε τα κεράσια μας. Τα σοτάρουμε λίγο και σβήνουμε με το λικέρ. Αφήνουμε να εξατμιστεί και λίγο να κρυώσουν. Στην συνέχεια με μια τρυπητή κουτάλα απλώνουμε στον πάτο κάθε φόρμας κεράσια και από πάνω μοιράζουμε την ζύμη μας. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι για να δούμε πότε είναι έτοιμο, αν δεν αφήσει υλικό στην λεπίδα του είναι έτοιμο. Όταν κρυώσει το κέικ μας, το ξεφορμάρουμε ώστε τα κεράσια να έρθουν στην πάνω μεριά και περιχύνουμε το κέικ με το ζουμάκι από τα κεράσια που περίσσεψε.

πηγή:chefoulis.gr