Υλικά

1 αυγό
200 γρ. γιαούρτι
60 γρ. σπορέλαιο
1 κ.γ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
100 γρ. αλεύρι γ.o.χ.
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. σόδα
βούτυρο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα
100 γρ. λουκάνικα Φρανκφούρτης κομμένα σε λεπτές ροδέλες

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υγρά υλικά της συνταγής. Το γιαούρτι, το σπορέλαιο, το αυγό και ανακατεύουμε με ένα σύρμα ή με ένα κουτάλι.

Μετά προσθέτουμε όλα τα στερεά. Το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε και το αλάτι.

Ανακατεύουμε μόνο μια φορά και το αφήνουμε να φουσκώσει.

Βάζουμε ένα τηγάνι σε σιγανή φωτιά χωρίς να κάψει.

Λαδώνουμε λίγο το τηγάνι.

Βάζουμε από μια γεμάτη κ.σ. από το μείγμα και με προσοχή την αφήνουμε μέσα στο τηγάνι και από πάνω πιέζουμε μερικές από τις ροδέλες λουκάνικα.

Τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να κάνει μια ελαφριά κρούστα και τη γυρίζουμε από την άλλη πλευρά.

Επαναλαμβάνουμε για κάθε pancake.

Μπορούμε αν θέλουμε να τρίψουμε από πάνω παρμεζάνα και λίγο θυμάρι ή να αντικαταστήσουμε το λουκάνικο με μπέικον ή την παρμεζάνα με κάποιο άλλο τυρί της αρεσκείας μας.

πηγή:akispetretzikis.com