Κρέπες γεμιστές με τόνο και μυρωδικά
Για όλες τις ώρες της ημέρας
Υλικά
Για την ζύμη
Γάλα εβαπορέ 1 κουτί
Νερό 1 1/2 κουτί από το γάλα
Ζάχαρη 2 γεμάτες κουταλιές σούπας
Αλάτι 2 κοφτά κουταλάκια γλυκού
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει μέχρι να γίνει ένας ωραίος χυλός
Αυγά 3
Ηλιέλαιο 1 1/2 ποτήρι νερού
Για την γέμιση
Τόνος νερού 2 κουτάκια μεγάλα
Μαγιονέζα 300 γρ
Κρεμμυδάκια φρέσκα 3 ψιλοκομμένα
Αλάτι-πιπέρι
Άνηθο 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο
Μαϊντανός 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος
Μαρούλι 10 φύλλα ψιλοκομμένα
Οδηγίες
Φτιάχνουμε την ζύμη για κρέπες βάζοντας σε ένα μεγάλο μπολ το γάλα και το νερό. Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στα υγρά. Βάζουμε την ζάχαρη, το αλάτι και το ηλιέλαιο και αφήνουμε το αλεύρι για το τέλος όσο πάρει μέχρι να έχουμε έναν ωραίο χυλό. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και βάζουμε λίγο-λίγο από τον χυλό μας να ψηθεί σε δυνατή φωτιά (δημιουργώντας έτσι το σχήμα της κρέπα). Αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά οι κρέπες μας. Σε ένα μπολ αδειάζουμε τους τόνους αφού τους στραγγίξουμε καλά ώστε να μην έχουν καθόλου νερά και τους διαλύουμε να γίνουν τρίμματα. Προσθέτουμε την μαγιονέζα, το ψιλοκομμένο μαρούλι,τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, τα μυρωδικά και το αλατοπίπερο και τα ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο σκεπασμένο με μεμβράνη για 60 λεπτά. Παίρνουμε κάθε κρέπα και την γεμίζουμε με το μείγμα, την τυλίγουμε ρολό και την σερβίρουμε.
πηγή:chefoulis.gr