Τραγανή πίτσα με αυγά μάτια
Για μικρούς και μεγάλους
ΥΛΙΚΑ
1/2 κ.γ. ξερή μαγιά
280 γρ. αλεύρι + 2 κ.σ. αλεύρι σκληρό για ψωμί, και έξτρα για πασπάλισμα
αλάτι
6 φέτες μπέικον
50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
150 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
6 μεγάλα αυγά
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κ.σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 μικρό ξερό κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Από το προηγούμενο βράδυ, προετοιμάζουμε τη ζύμη
Βάζουμε 3/4 της κούπας χλιαρό νερό στο μπολ ενός μίξερ.
Ρίχνουμε τη μαγιά, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 5 λεπτά με τον γάντζο.
Προσθέτουμε το αλεύρι και 1 κ.γ. αλάτι και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα για 1 λεπτό.
Αυξάνουμε την ταχύτητα στο μέσο και ανακατεύουμε για 2 λεπτά, στη συνέχεια αυξάνουμε την ταχύτητα στο υψηλό και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε μια ομαλή μορφή ζύμης, περίπου 2 λεπτά επιπλέον.
Βάζουμε τη ζύμη σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια, χωρίζουμε σε δύο ίσα κομμάτια και σχηματίζουμε από μια σφιχτή μπάλα.
Τοποθετούμε σε ένα μεγάλο αλευρωμένο ταψί, το οποίο το καλύπτουμε με μια πλαστική σακούλα, δένουμε τη σακούλα χαλαρά και το βάζουμε στο ψυγείο για όλη τη νύχτα.
1 με 2 ώρες πριν το ψήσιμο, τοποθετούμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος. Ρυθμίζουμε τη σχάρα του φούρνου στη χαμηλότερη θέση. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250ο C στον αέρα, 30 λεπτά πριν ψήσουμε την πίτσα.
Για τη γέμιση
Τηγανίζουμε το μπέικον σε ένα τηγάνι χωρίς λάδι σε μέτρια προς υψηλή θερμότητα μέχρι να γίνει τραγανό. Το βάζουμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας και το κόβουμε.
Βουτάμε τα χέρια μας και μια μπάλα ζύμης σε αλεύρι. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε τη ζύμη σε σχήμα κύκλου 30 εκ. Κάνουμε το ίδιο και για την άλλη μπάλα ζύμης που έχουμε ετοιμάσει.
Αλευρώνουμε την πίτσα και παίρνουμε ένα ταψί, το γυρνάμε ανάποδα, απλώνουμε τη λαδόκολλα και από πάνω την πίτσα.
Πασπαλίζουμε τη ζύμη με τη μισή παρμεζάνα, τη μοτσαρέλα και το μπέικον. Σπάμε 3 αυγά πάνω από την κορυφή και αλατοπιπερώνουμε.
Για το ψήσιμο
Ψήνουμε για 8 έως 10 λεπτά. Όταν η κρούστα πάρει ωραίο χρώμα, έχει λιώσει το τυρί και οι κρόκοι αυγών είναι μαγειρεμένοι, βγάζουμε την πίτσα από τον φούρνο και μεταφέρουμε σε ένα ξύλο κοπής.
Πασπαλίζουμε με μαϊντανό, σχοινόπρασο και κρεμμύδια.
Αφήνουμε να κρυώσει για 2 λεπτά και σερβίρουμε αμέσως.
Ύστερα ψήνουμε και τη δεύτερη πίτσα.
πηγή:akispetretzikis.com