Σιμιγδαλένιος χαλβάς με πορτοκάλι και κρόκο Κοζάνης
Πανεύκολος και γεμάτος βιταμίνη C
Υλικά
6 ΦΛ. ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙOY
400 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
250 ΓΡ. ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΧΟΝΔΡΟ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 3 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΛΑΙΜ
10-12 ΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΡΟΚΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ
1 Κ.Γ. ΕΛΑΙΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:
ΦΕΤΕΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
ΦΕΤΕΣ ΛΑΙΜ
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα τον χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, το χονδρό σιμιγδάλι, το ξύσμα πορτοκαλιού, το ξύσμα λάιμ και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να φουσκώσει το σιμιγδάλι. Στο τέλος ρίχνουμε το έλαιο πορτοκαλιού.
Ανακατεύουμε τους στήμονες κρόκου Κοζάνης με λίγο νερό και τους προσθέτουμε στο μείγμα του χαλβά.
Έπειτα βάζουμε τον χαλβά σε μια μακρόστενη φόρμα τον αφήνουμε να κρυώσει και τον βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Ξεφορμάρουμε τον χαλβά βάζουμε από πάνω φέτες πορτοκαλιού, φέτες λάιμ και σερβίρουμε.
πηγή:tastyday.gr