Υλικά

1 λίτρο νερό
1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
1 κ.σ. αλάτι
4 φιλέτα σολομού χωρίς δέρμα των 200 γρ.
2 κ.σ. ελαιόλαδο
50 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ
1 σκ. σκόρδο
πιπέρι
1 κ.σ σουσάμι

Για το σερβίρισμα

ρύζι μπασμάτι
1 λάιμ σε φέτες
1 κ.σ. φρέσκος κόλιανδρος

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το νερό με τη σόγια και το αλάτι.
Βουτάμε τα φιλέτα στο μπολ και τα αφήνουμε για 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ο C στον αέρα.
Αφαιρούμε τα φιλέτα από το μπολ και με μπόλικο απορροφητικό χαρτί κουζίνας τα στεγνώνουμε καλά.
Βάζουμε σε ένα ταψί, που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα, το ένα φιλέτο δίπλα στο άλλο.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το βούτυρο, τον χυμό και το ξύσμα του λάιμ, το σκόρδο ψιλοκομμένο και το πιπέρι.
Με ένα πινέλο αλείφουμε το αρωματικό βούτυρο πάνω από τα φιλέτα και ψήνουμε για 10-15 λεπτά.
Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
Σερβίρουμε με το ρύζι, τις φέτες λάιμ και τον φρέσκο κόλιανδρο.

πηγή:akispetretzikis.com