Υλικά

1 μικρή κολοκύθα περίπου 1.800 γρ.
1 δόση ζύμη για τάρτες
3 αυγά
3/4 του φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη
Λίγο αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού άρωμα βανίλιας
1 πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο
1 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ
Σαντιγί

Εκτέλεση

Kόβουμε την κολοκύθα στη μέση, την ξεσποριάζουμε και την καθαρίζουμε από τις ίνες. Tην ψήνουμε 220 βαθμούς σε ένα επίπεδο ταψί για 50-60΄ ή μέχρι να μαλακώσει.

Βάζουμε σε μια ταρτιέρα την ζύμη την τρυπάμε με το πιρούνι σε όλα τα σημεία. Την καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο βάζουμε από πάνω φασόλια ή ρεβίθια και ψήνουμε τη ζύμη για 10-15΄.

Bγάζουμε τη σάρκα της κολοκύθας με ένα κουτάλι, την τοποθετούμε σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, την κανέλα, το τζίντζερ, τη βανίλια, το μοσχοκάρυδο, τα αυγά και το γάλα.

Xτυπάμε καλά, ώστε να έχουμε ομοιόμορφο μείγμα.

Mειώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180° C, προσθέτουμε τη γέμιση στο ταψί με τη ζύμη και στρώνουμε γρήγορα και ομοιόμορφα. Tην ψήνουμε για περίπου 50΄ ή μέχρι να πήξει το κέντρο της .

πηγή:tastyday.gr