Υλικά

½ φλ. ελαιόλαδο
1 φλ. φυσικό χυμό πορτοκαλιού
1 πορτοκάλι, ξύσμα
3 κ.σ. κονιάκ
¼ φλ. μαύρη ζάχαρη
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
500 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι

Διαδικασία

Χτυπάμε στο μίξερ το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού, το κονιάκ και τη ζάχαρη, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.

Χαμηλώνουμε ταχύτητα στο μίξερ και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι.

Συνεχίζουμε το χτύπημα για 1-2 λεπτά.

Παίρνουμε τα 2/3 της ζύμης, την τοποθετούμε σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 1, 5 εκ.

Απλώνουμε το φύλλο ζύμης σε ταρτιέρα 25 εκ., ρίχνουμε από πάνω τη μαρμελάδα πορτοκάλι και τη στρώνουμε να καλύψει όλη την επιφάνεια της ζύμης.

Κόβουμε την υπόλοιπη ζύμη σε λωρίδες και τις τοποθετούμε οριζόντια και κάθετα πάνω από την μαρμελάδα.

Ψήνουμε την πάστα λώρα στο φούρνο, στη μεσαία σκάλα, για 40 - 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Αφαιρούμε την πάστα φλώρα από το φούρνο, την αφήνουμε στην ταρτιέρα να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.