Σοκολατένια μους με αβοκάντο και πορτοκάλι
Για μικρούς και μεγάλους
Υλικά
2 ώριμες μπανάνες
2 ώριμα αβοκάντο
60 γρ. χουρμάδες απυρήνωτοι
4 κ.σ. κακάο σε σκόνη
100 γρ. χυμός πορτοκάλι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Για το σερβίρισμα
8 φέτες πορτοκαλιού, κομμένες στη μέση
φουντίτσες δυόσμου
Εκτέλεση
Κόβουμε τις μπανάνες σε κομμάτια και τις βάζουμε στην κατάψυξη για 4 ώρες ή από το βράδυ.
Βάζουμε τις μπανάνες, τα αβοκάντο, και τους χουρμάδες στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και χτυπάμε για 2-3 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους και διαλυθούν οι χουρμάδες.
Προσθέτουμε το κακάο, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού. Χτυπάμε για 1 λεπτό ακόμα μέχρι να ομογενοποιηθούν με τα υπόλοιπα υλικά.
Μοιράζουμε σε μπολάκια και σερβίρουμε με τις φέτες πορτοκαλιού και τις φουντίτσες δυόσμου.
πηγή:akispetretzikis.com