Υλικά

500γρ. ρύζι αρμπόριο
800γρ. παντζάρια βρασμένα
3 φλιτζάνια ζωμό κότας, καυτό
½ φλιτζάνι κρασί λευκό
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
4 κουταλιές σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
ξύσμα από ½ λεμόνι
1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
150 γραμμάρια κατίκι
αλάτι,
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
μια κουταλιά βούτυρο

Εκτέλεση

Πολτοποιούμε τα παντζάρια και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι . Προσθέτουμε το ρύζι και το σκόρδο και ανακατεύουμε για 2 -3 λεπτά.

Ρίχνουμε το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί. Φτιάχνουμε το ριζότο προσθέτοντας κάθε τόσο ζωμό και ανακατεύοντας καλά. Ύστερα από περίπου 20 λεπτά προσθέτουμε τον πολτό των παντζαριών και ανακατεύουμε καλά για 1-2 λεπτά.

Λίγο πριν το σερβίρουμε προσθέτουμε την παρμεζάνα, το ξύσμα λεμονιού και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε το ριζότο τοποθετώντας πάνω σε κάθε πιάτο μια κουταλιά της σούπας κατίκι.

πηγή:tastyday.gr