Υλικά
Για τη ζύμη

500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουτ. γλυκού αλάτι
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
500ml μπίρα
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Για τη γέμιση

1/2 κιλό πεπερόνι λουκάνικο, κομμένο σε κύβους
10 φέτες μπέικον , σε κύβους
10 μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
σάλτσα ντομάτας
1 φλιτζάνι μπύρα
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Τριμμένη Μοτσαρέλλα

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και την μπίρα και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν. Στο μεταξύ, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Τη μεταφέρουμε σε ένα λαδωμένο ταψί και την ψήνουμε στο φούρνο για λίγο μέχρι να στερεοποιηθεί.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το πεπερόνι και το μπέικον μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και την πράσινη πιπεριά. Ανακατεύουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και την μπύρα, το σκόρδο, τη ρίγανη, το θυμάρι και το αλάτι και αφήνουμε να βράσουν για περίπου 15 λεπτά μέχρι η σάλτσα να πήξει ελαφρά.

Όταν κρυώσει λίγο, την απλώνουμε πάνω στη ζύμη της πίτσας και από πάνω ρίχνουμε τη μοτσαρέλλα.

Ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει η πίτσα ένα χρυσαφένιο χρώμα.

πηγή:tastyday.gr