Κορμός σοκολάτας με χαλβά και φυστίκια Αιγίνης
Χαλβάς και σοκολάτα, ο καλύτερος γευστικός συνδυασμός
Υλικά
400 γρ. κουβερτούρα
450 γρ. ταχίνι
200 γρ. μέλι
100 γρ. φιστίκια Αιγίνης
50 γρ. κράνμπερις
400 γρ. χαλβά βανίλια
Εκτέλεση
1.Σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 Watt για 2 ½ -3 λεπτά.
2.Σε άλλο μπολ βάζουμε το ταχίνι, το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να σφίξει το μείγμα. Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε.
3.Βάζουμε τα φιστίκια, τα κράνμπερις και ανακατεύουμε.
4.Κόβουμε τον χαλβά σε κομμάτια και τα βάζουμε στο μπολ.
5.Απλώνουμε μεμβράνη σε μια φόρμα 10x30 εκ. και βάζουμε μέσα το μείγμα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και πιέζουμε με τα χέρια μας απαλά για να ισιώσει το μείγμα.
6.Μεταφέρουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.
7.Ξεφορμάρουμε, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
πηγή:akispetretzikis.com