Υλικά

3-4 φρέσκα σκορδάκια (ή μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια)
Ελαιόλαδο
Αλάτι
2 κ. σούπας βούτυρο
4 μεγάλα αβγά, από κότες αλανιάρες σε θερμοκρασία δωματίου
2/3 φλιτζανιού ολόπαχο γιαούρτι (όχι στραγγισμένο), κατά προτίμηση πρόβειο
Μια καλή πρέζα μπούκοβο

Εκτέλεση

Ψιλοκόψτε τα φρέσκα σκόρδα ή τα κρεμμυδάκια, το λευκό και το περισσότερο πράσινο τμήμα. Βάλτε σε αντικολλητικό τηγάνι 2 κουταλιές ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρετε τα σκόρδα ή τα κρεμμυδάκια, πασπαλίζοντας με αλάτι, μέχρι να μαλακώσουν, 3-4 λεπτά.

Κόψτε το βούτυρο σε μικρούτσικα κομματάκια. Σπάστε τα αβγά σε γαβάθα και χτυπήστε τα βιαστικά, στην ουσία απλώς ανακατέψτε τα, μαζί με το κομματιασμένο βούτυρο, το γιαούρτι, μια πρέζα μπούκοβο και λίγο αλάτι.

Αδειάστε το μείγμα με τα αβγά πάνω στα σοταρισμένα σκόρδα ή τα κρεμμυδάκια. Η φωτιά πρέπει να είναι μέτρια προς το χαμηλό, όχι δυνατή.

Μετρήστε μέχρι το 20, δηλαδή 20 δευτερόλεπτα από τη στιγμή που θα αδειάσετε τα αβγά στο τηγάνι, αρχίστε να ανακατεύετε τα αβγά, με σπάτουλα, αρχίζοντας από την περιφέρεια και φέρνοντας τα πιο ψημένα εξωτερικά κομμάτια στο κέντρο του τηγανιού. Κάντε μια παύση μετά το πρώτο ανακάτεμα, για 20 δευτερόλεπτα ακόμα, και συνεχίστε τη διαδικασία ανακατεύοντας πλέον σταθερά, μέχρι να μην έχετε πλέον νερουλά κομμάτια. Όταν έχει σχεδόν πήξει το μείγμα, τραβήξτε το τηγάνι από τη φωτιά, και αφήστε το για μερικά δευτερόλεπτα, ανακατεύοντας με τη σπάτουλα μια φορά ακόμη προτού σερβίρετε.

πηγή:tastyday.gr