Υλικά

400 γρ. χαλβά βανίλια
40 γρ. ταχίνι
40 γρ. μέλι
ξύσμα από 1 ποτοκάλι
1 κ.σ. κακάο
1 κ.σ. καφέ στιγμής σκόνη

Για τη γέμιση

100 γρ. χαλβά βανίλια

Για την επικάλυψη

100 γρ. μείγμα από διάφορα σουσάμια (λευκό, αναποφλοίωτο, μαύρο) ή
100 γρ. κακάο ή
100 γρ. φιστίκι Αιγίνης, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ προσθέτουμε τον χαλβά σπασμένο ανακατεύουμε μαζί με το ταχίνι, το μέλι, το ξύσμα από το πορτοκάλι, το κακάο και τον καφέ με μια ξύλινη κουτάλα ή με τα χέρια για να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε το μείγμα μας στο ψυγείο για 1 ώρα.
Κόβουμε τον χαλβά βανίλια σε μικρά κυβάκια.
Μετά από 1 ώρα παίρνουμε το μείγμα και με τα χέρια μας το κάνουμε μικρά μπαλάκια (μισό καρύδι το κάθε ένα ή 20 γρ.).
Κάνουμε μια λακκούβα με το δάχτυλο μας στα μπαλάκια του μείγματος που φτιάξαμε και βάζουμε στη λακκούβα τον λευκό χαλβά. Πλάθουμε πάλι σε μπαλάκια.
Απλώνουμε τα σουσάμια, ή το κακάο ή και το φιστίκι Αιγίνης στον πάγκο εργασίας μας και κυλάμε τα τρουφάκια μας πάνω από το κακάο ή το σουσάμι ή το φιστίκι Αιγίνης.
Φυλάμε τα τρουφάκια μας στο ψυγείο όπου διατηρούνται άνετα για 1 μήνα.

πηγή:akispetretzikis.com