Λαχταριστά λαζάνια με κιμά και κρέμα γάλακτος
Ένα νόστιμο πιάτο ιδανικό για κάθε επίσημο τραπέζι
Υλικά
Λαζάνια 20 τεμ.
Κιμάς μοσχαρίσιος 1 κιλό
Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ.
Ελαιόλαδο 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Λευκό κρασί 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Μαϊντανός 1 ματσάκι
Ρίγανη 1 κουταλάκι του γλυκού
Ντομάτες αποφλοιωμένες 3 τεμ.φρέσκιες ή ένα κουτί
Κρέμα γάλακτος 1 κουτί
Τυρί τριμμένο κίτρινο 200 γρ.
Αλάτι-πιπέρι
Για την επικάλυψη
Αυγά 2 τεμ.
Γάλα εβαπορέ 1 φλυτζάνι του τσαγιού
Κρέμα γάλακτος 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Φρυγανιά τριμμένη 1 φλυτζάνι του τσαγιού
Τυρί τριμμένο 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Οδηγίες
Σε μια κατσαρόλα ρηχή βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει, προσθέτουμε τον κιμά, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα σοτάρουμε. Προσθέτουμε την ρίγανη, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, το αλάτι-πιπέρι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να ψηθεί για 25 λεπτά. Στην συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Λαδώνουμε ένα ταψί ή ένα πυρίμαχο σκεύος και βάζουμε τα μισά λαζάνια. Απλώνουμε τον μισό κιμά και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί. Βάζουμε λίγα ακόμα λαζάνια, απλώνουμε τον υπόλοιπο κιμά και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα λαζάνια. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, το τυρί, την κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε τα λαζάνια. Πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά και βάζουμε το ταψί στον φούρνο στους 180 βαθμούς να ψηθεί για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
πηγή:chefoulis.gr