Υγρό κέικ σοκολάτας με μπισκότα Oreo
Υλικά:
130γρ. λάδι
110γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
80γρ. νερό
130γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
25γρ. τριμμένο μπισκότο oreo (χωρίς τη κρέμα του)
1/4 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
1/4 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
240γρ. ζάχαρη
2 αυγά
50γρ. γάλα
Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το νερό. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και σιγά σιγά προσθέτουμε το γάλα και το λάδι. Το αλεύρι το κοσκινίζουμε και του προσθέτουμε το μπέικιν , τη σόδα και το τριμμένο oreo μπισκότο και αφού ανακατέψουμε καλά το ρίχνουμε στο μίξερ σιγά σιγά και σε χαμηλή ταχύτητα. Τέλος ρίχνουμε και τη λιωμένη σοκολάτα με το νερό. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, πάνω κάτω, για μια ώρα.